Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

Župan ob Slovenskem tradicionalnem zajtrku na obisku v vrtcu Vrhnika

Vrhnika, 17. november 2023. Obeležujemo  dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk. Leto 2023 je razglašeno kot mednarodno leto prosa. Zato letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom “Kruh za zajtrk, super dan.” Tako je ob tej priložnosti župan Daniel Cukjati obiskal otroke v Vrtcu Vrhnika, enoti Želvica in jim zaželel prijeten zajtrk ter dan.

Otrokom v vrtcih, šolah ter drugih javnih zavodih je danes postrežen zajtrk s tradicionalnimi sestavinami – kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Najmlajše v vrtcu Vrhnika, enoti Želvica, je obiskal župan Daniel Cukjati in ob tem poudaril: »Pomembno je spoštovanje slovenske hrane, bogate tradicije in čim večje uporabe lokalno pridelane hrane. Pomembno je, da o tem ozaveščamo že najmlajše, ki nato svoje navade ohranijo tudi v kasnejših letih.«

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Veseli smo, da smo del tako bogate tradicije in ozaveščanja najmlajših.

Župan med najmljašimi
Župan med otroki Vrtca Vrhnika, enota Želvica

 

Nagovor otrok in udeležencev
Nagovor otrok in vseh prisotnih