Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

Dan odprtih vrat podjetja Siliko

Vrhnika, 17. november 2023. Župan Daniel Cukjati se je udeležil predstavitve podjetja in organiziranega vodenega ogleda oddelkov Silika, ki letos obeležuje 30. obletnico poslovanja, 20. obletnico prisotnosti v Sevnici in 10. obletnico prisotnosti na Vrhniki.

Siliko deluje na dveh lokacijah, na Vrhniki in v Sevnici ter tako nudi razvoj in delovna mesta prebivalcem obeh krajev. Vrhniški župan Daniel Cukjati je ob obisku poudaril: “Siliko je uspešno podjetje, ki se močno zaveda pomena investiranja v razvoj, v zaposlene in vse bolj tudi v zeleni prehod. Čestitam g. Janezu Koprivcu in celotnemu kolektivu ter želim veliko uspeha na njihovi nadaljnji poti.”

Družba Siliko je razvojni dobavitelj in proizvajalec tehničnih izdelkov iz elastomerov in termoplastov. Vgrajujejo komponente v večino avtomobilov nemške avtomobilske industrije. Je tudi pomemben dobavitelj industriji bele tehnike na evropskem trgu, sodeluje tudi s partnerji na področju elektroindustrije, sanitarne industrije in gradbene industrije.

V tem obdobju se je proizvodni program razširil in danes obsega dejavnosti, s katerimi lahko kupec dobi celovito storitev od idejne zasnove, konstrukcije in izdelave orodja do velikoserijske proizvodnje.