AKTUALNO

Natečaj Prostovoljec leta je preložen na 20. april 2016


6.4.2016 07:00Rok za prijavo preložen na 20. april
MSS sporoča, da je rok za sodelovanje v natečaju Prostovoljec leta preložen na 20. april 2016. Do vključno tega dne lahko preko navadne ali elektronske pošte oddate prijave v natečaj, v katerem bomo izbirali t.i. Naj prostovoljke in prostovoljce (v treh starostnih kategorijah), Naj projekte ter Naj mladinskega voditelja in mladinski projekt. V natečaju lahko sodeluje kdorkoli, ki v svoje aktivnosti vključuje prostovoljstvo.

Za vse prijavljene prostovoljce in prostovoljke, izvajalce prostovoljskih projektov ter predstavnike organizacij, ki bodo sodelovale v natečaju, bomo v mesecu juniju pripravili slavnostno prireditev na Brdu pri Kranju, kjer bomo tudi podelili priznanja in nagrade. Kot večinoma že veste, gre za natečaj, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, ki z veseljem podpira prostovoljstvo in je tudi že dvakrat doslej gostil omenjeno zaključno prireditev. Vse podrobnosti o letošnjem zaključku natečaja bomo objavili v drugi polovici meseca maja.

Vse podrobne informacije o letošnjem natečaju najdete tu. Kontakt: prostovoljec@mss.si.

Še tole: bili smo opozorjeni na nenavadno omejitev za besedilo življenjepisa prostovoljcev. Omejitev je 5.000 znakov, vključno s presledki, in seveda ne 500. Za vsa vprašanja glede natečaja se prosimo obrnite na našo stran na Facebooku, kjer nekatera že imate, lahko pa nam seveda tudi pošljete nova.

Izšla je tudi nova spletna brošura o natečaju Prostovoljec leta, v kateri vas čaka sporočilo predsednika RS, podatki o izvedenih natečajih ter fotografije, predvsem z lanskoletne prireditve. Brošuro si lahko ogledate preko te povezave.Prostovoljska akcija s predsednikom – vabimo mlade prostovoljce!

Vabimo vas k udeležbi pri prostovoljski akciji, ki bo potekala v okviru Svetovnega dne prostovoljstva mladih in s katero bomo obeležili tudi bližajoči se Dan Zemlje . Pri prostovoljski akciji se nam bo pridružil Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije in častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta.

Prostovoljska akcija bo potekala v Ljubljani - na Fužinah, in sicer v nedeljo, 17. aprila 2016 med 9:30 in 13:00 uro.

Za samo izvedbo akcije bo poskrbela lokalna skavtska skupina Ljubljana 5 – Ismet Blokov. Skupaj bomo izdelovali vodne filtre, čistila iz naravnih sestavin in celo izdelali kakšen prostočasni objekt iz naravnih materialov, s tem pa pokazali, da tudi mladi prostovoljci pomembno prispevamo k trajnostnemu razvoju slovenske družbe.

Od vas pričakujemo, da boste prišli v oblačilih in obutvi za gibanje v naravi ter z veliko energije in dobre volje, organizatorji pa bomo poskrbeli za izvedbo aktivnosti, hrano in pripomočke.

Za sodelovanje je nujna prijava preko spleta, in sicer do srede, 10. aprila 2016, preko tega obrazca. Zaželeno je, da ste stari med 18 in 30 let. V primeru previsokega števila prijav, bomo prijave omejili, vas pa o vaši udeležbi obvestili dan po roku, torej 11. aprila. Hkrati s potrditvijo boste prejeli tudi natančnejše podatke o lokaciji idr. zadevah.

Pridružite se nam pri promociji prostovoljstva, mladinskega dela in trajnostnega razvoja!Je vaša organizacija že v vpisniku prostovoljskih organizacij?

Sistem beleženja prostovoljstva v Sloveniji namreč temelji na organizacijah, ki so priglašene v t.i. vpisnik prostovoljskih organizacij.

Za organizacije to pomeni:
• boljše možnosti na javnih razpisih za sofinanciranje (npr. upoštevanje prostovoljstva kot lastnega vložka v aktivnost);
• možnost kandidiranja za državna priznanja oz. nagrado za prostovoljstvo;
• pregled nad delom vaših prostovoljcev;
• omogočanje (spodaj navedenih) spodbud za prostovoljce;
• hiter in enostaven vpis.

Za prostovoljce pa to lahko pomeni:
• formalno beleženje prostovoljskih izkušenj – nikoli ne veste, kje vam bo prav prišel dokaz, da ste delali z ljudmi, delali na različnih projektih - upoštevanje teh t.i. neformalnih izkušenj postaja vse bolj pomembno;
• pridobitev dodatka za delovno aktivnost pri socialni pomoči za brezposelne prostovoljce;
• ustrezno urejene pogoje opravljanja prostovoljskega dela.

Vse potrebne informacije za priglasitev v vpisnik najdete tu.

Evropska prostovoljna služba (EVS) – priložnost za mlade!
Mladi, iščete priložnost za pridobivanje izkušenj v tujini? Ste že seznanjeni z Evropsko prostovoljno službo? Če ste stari med 17 in 30 let, vas vabimo, da poiščete svojo organizacijo in raziščite možnosti, ki vam jih daje evropski program. Naj tudi mednarodno prostovoljstvo, ki mu bomo letos tudi v natečaju Prostovoljec leta namenili posebno pozornost, postane del vaših izkušenj.
Vse informacije najdete tu.


Mladinski svet Slovenije
prostovoljec.leta@mss.si
info@mss.si
Ljubljana 1000
Slovenia
KOLEDAR

DatumDogodek
 
julij
1.7.20Naročanje na storitve Upravne enote Vrhnika
 
december
30.12.19Zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta Občine Vrhnika
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00