AKTUALNO

Rekreacija za občane na OŠ Ivan Cankar


17.9.2014 11:00

VAJE ZA HRBTENICO, Tržaška 2, vsak ponedeljek od 18.30 do 19.30 in 19.30 do 20.30 ter vsako sredo od 17.30 do 18.30 in 18.30 do19.30. Vadba je primerna za osebe vseh starosti, ki so že imeli bolečine v hrbtenici oz. želijo bolečine preventivno preprečiti. Vodi višja fizioterapevtka gospa Marija Murn. Inf. po telefonu 7551 628 (ob pon. od 14. do 19. ure, od torka dalje od 7. do 14. ure). Pričetek v ponedeljek, 29.9. 2014.

AEROBIKA, Tržaška 2: v ponedeljek STEP od 20.30 do 21.30, v sredo TNZ-STEP, od 20.30 do 21.30, vodi Jana Kogovšek V primeru večjega zanimanja bo aerobika tudi v ob nedeljah zvečer! Pričetek v ponedeljek, 22. 9. 2014.

PILATES, mala telovadnica OŠ IC na Lošci 1, bivša knjižnica, četrtek 19.30-20.30
Je umirjena vadba, kjer je poudarek na pravilni okrepitvi našega centra- trebušno hrbtnega mišičnega steznika. Redna vadba s poudarkom na pilates principih vidno oblikuje naše telo, poveča gibljivost in koordinacijo, preprečuje /odpravlja bolečine v hrbtenici ter nas sprosti. Delamo v osnovni in zahtevnejši težavnostni stopnji. Vadba poteka v toplem prostoru v majhnih skupinah z individualnim pristopom. Vodi Ana Sajko, info: ana.smrtnik@gmail.com; 070 866 383. Prva informativna vadba je 25.9.

DINAMIČNA JOGA, mala telovadnica OŠ IC na Lošci 1, bivša knjižnica, četrtek 20.30
Je intenzivnejša vadba joge za povečanje gibljivosti, moči, zmanjšanje stresa in sprostitev. Na vadbi bomo izvajali različne jogijske vaje (asane) v zaporedjih skupaj z jogijskim dihanjem (pranajama), začeli in končali bomo s sproščanjem. Primerna za vse starosti tako ženske kot moške. Vadba poteka v toplem prostoru v majhnih skupinah z individualnim pristopom. Vodi Ana Sajko, info: ana.smrtnik@gmail.com; 070 866 383. Prva informativna vadba je 25. 9.

KUNDALINI JOGA, mala telovadnica OŠ IC na Lošci 1, bivša knjižnica: torek od 20.00 do 21.30
"Tako kot se vse reke stekajo v isti ocean, vsaka joga spodbuja dviganje kundalini energije, kreativnega človeškega potenciala. In Kundalini joga ponuja najhitrejši način za doseganje uravnoteženosti med telesom, umom in duhom." Yogi Bhajan. Kundalini joga gradi močnejši imunski, živčni sistem in močno deluje na delovanje žlez ter limfnega sistema. Na vadbi bomo izvajali različne krije oz. programe vaj, od katerih ima vsaka svoj namen in lahko deluje za stimulacijo in krepitev kakšnega organa, sistema, skupine mišic ali energije in energetskih komponent. Kundalini joga je primerna za vse starosti ter tako za ženske kot za moške. Vadba poteka v toplem prostoru v majhnih skupinah. Vabljeni na brezplačno prvo izkušnjo s kundalini jogo. Vodi: Sat Pavan Kaur, Petra Smrtnik, inštruktorica joge, učiteljica Kundalini joge in učiteljica Shakti Dancea ali Joge plesa ter svetovalka za naravno načrtovanje družine po simptotermalni metodi Sensiplan. Inf. na: info@bit-je.si, gsm: 031 377 232 in www.bit-je.si; vadba že poteka, priključite se!

JOGA ZA NOSEČNICE, mala telovadnica OŠ IC na Lošci 1, bivša knjižnica: sreda od 19.00 do 20.00
Žensko telo v nosečnosti doživi mnogo sprememb tako na fizičnem telesu kot tudi v delovanju organov in v endokrinem sistemu. Kundalini joga v nosečnosti oplemeniti in popestri notranje življenje ženske, ji pomaga začutiti njeno žensko poslanstvo, ji da moč za razvoj ustvarjalnega odnosa do svoje bodoče vloge, vloge matere. Poleg tega zmerne telesne vaje, oblikovane posebej za nosečnice, ter dihalne vaje pripravljajo otroka na napor, ki ga čaka med porodom, ga naredijo močnega in vzdržljivega.
Z vadbo joge lahko pričnemo v kateremkoli mesecu nosečnosti, če se dobro počutite in če za to ni zdravstvenih kontraindikacij. V vsakem obdobju nosečnosti lahko najdemo vašemu stanju primerne vaje, tako da boste koristi ob njihovem izvajanju začutile že po prvi vadbi.
Vodi: Sat Pavan Kaur, Petra Smrtnik, inštruktorica joge, učiteljica Kundalini joge in učiteljica Shakti Dancea ali Joge plesa ter svetovalka za naravno načrtovanje družine po simptotermalni metodi Sensiplan. Inf. na: info@bit-je.si, gsm: 031 377 232 in www.bit-je.si. Vabljeni na dan odprtih vrat v sredo, 17. septembra.

SHAKTI DANCE® ali JOGA PLESA, mala telovadnica OŠ IC na Lošci 1, bivša knjižnica: sreda od 20.00 do 21.30
Občutite in izrazite svojo resnično bit!Shakti Dance® je joga plesa, vadba, ki združuje jogo in ples.
Shakti Dance® deluje hkrati na fizično, energetsko in mentalno telo. Učinki Shakti Dance-a so takojšnji: po vadbi se boste počutili polni energije, hkrati pa globoko sproščeno. Zavest duše skozi Shakti Dance® rodi izkušnjo naše resnične vibracije, naše esence, ki je radostna in svetla. Ko je enkrat prebujena, se spontano manifestira v našem vsakodnevnem življenju.

Shakti Dance® je primeren za vsakogar: moške in ženske vse starosti. Za vadbo ne potrebujete nobenega predznanja iz joge, niti iz plesa. Če imate radi glasbo, jogo ali ples, potem vam bo Shakti Dance® zagotovo všeč. Če pa vam glasba ali joga ali ples ni(so) všeč, potem je Shakti Dance® odgovor, ki ga iščete… Pomaga vam poiskati vaš notranji ritem in uživati v njem.
Vodi: Sat Pavan Kaur, Petra Smrtnik, inštruktorica joge, učiteljica Kundalini joge in učiteljica Shakti Dancea ali Joge plesa ter svetovalka za naravno načrtovanje družine po simptotermalni metodi Sensiplan. Inf. na: info@bit-je.si, gsm: 031 377 232 in www.bit-je.si. Vabljeni na dan odprtih vrat v sredo 17. septembra.

DINAMIČNA JOGA, ponedeljek 18.00, sreda 20.00, Kulturni center Vrhnika, soba S204 (čisto na vrhu)
ali hatha flow je joga pri kateri asane (jogijske položaje) izvajamo statično ali dinamično z elegantnimi prehodi iz ene v drugo. Naša pozornost je usmerjena na dihanje, ki ga usklajujemo z gibanjem telesa. Zaradi večje stabilnosti in pravilnejšega gibanja poudarjamo krepitev globokih trebušnih in hrbtnih mišic. Z vadbo krepimo tudi vse ostale mišične skupine, ter pridobivamo gibljivost. Z dihalnimi vajami se povežemo sami s sabo ter v sebi ustvarjamo občutek miru in harmonije. Po vadbi smo zadovoljni in polni sveže energije.
Vadba je primerna za vse - tako za začetnike kot za tiste, ki ste se z jogo že srečali, za mlajše in starejše, saj so vsi položaji prilagojeni potrebam vsakega posameznika.
Jogo vodim certificirana joga učiteljica Nataša, kontakt formulegibanja@gmail.com
Začnemo 22.9.2014, prisrčno vabljeni!

GIMNASTIČNE IN AEROBNE VAJE ZA ŽENSKE, Tržaška 2, torek od 19.00 do 20.00; četrtek od 19.00 do 20.00
Pričetek v torek, 30. 9. 2014. Vodi profesorica športne vzgoje – specialistka za fitnes, izvajamo vaje za moč, gibljivost, spretnost, z manjšimi utežmi in elastiko; primerno za vse starosti, tudi 40 in več let zaradi individualne prilagoditve težavnosti, pripomore tudi k preprečevanju nastanka osteoporoze.

GIMNASTIČNE IN AEROBNE VAJE ZA MOŠKE, Tržaška 2, torek od 20.00 do 21.00; četrtek od 20.00 do 21.00
Pričetek v torek, 30. 9. 2014. Vodi profesorica športne vzgoje – specialistka za fitnes, izvajamo vaje za moč, gibljivost, spretnost, z manjšimi utežmi in elastiko; primerno za vse starosti, tudi 40 in več let zaradi individualne prilagoditve težavnosti, pripomore tudi k preprečevanju nastanka osteoporoze.


ORIENTALSKI TREBUŠNI PLESI, Tržaška 2. Trebušni ples je ples čustvene ženske, ki prepleta svojo skrivnostnost, igrivost in ženstvenost preko nežnega valovanja telesa in rok do energičnega tresenja z boki. V preteklih letih je na Vrhniki čare orientalskega plesa spoznavalo že preko 200 deklet in žena. Skupino bo vodila Mateja Matjašič »Elin« iz PLESNEGA MESTA in, če boste želele, boste z njo lahko tudi nastopile na raznih prireditvah ali pa se lahko odločite tudi za tekmovanja. Predstavitev programa z brezplačno vajo bo v petek, 26. 9. 2014, ob 16.00 za učenke OŠ-začetni ob 17.00 za učenke -nadaljevalni, ob 18.00 za odrasle. Info: 510 84 84, 031 333 303; www.plesnomesto.si.


TEHNIKE SPROŠČANJA IN VADBA ZA VEČJO GIBLJIVOST TELESA ponedeljek, od 19h do 20.30 v mali telovadnici IC na Lošci.
Vsi si želimo zdravo telo, prav tako duha.
Glede na hiter tempo življenja pa smo vedno bolj v stresu in ne znamo sestopiti iz uničujočega kolesja. Manjka pa nam še samodiscipline. Na vadbi bomo izvajali veliko uporabnih tehnik za obnavljanje, sprostitev in stalen pritok energije tako iz starodavne Joge, Chi gonga, Tibetanskih pomlajevalnih vaj, Shiatsu vadbe, se učili pravilno dihati in umirjati um v meditaciji, enkrat mesečno bomo imeli gong kopel, hkrati pa okrepili in pomladili telo z vadbo raztezanja za gibkost.
VADBA JE PRIMERNA ZA VSE LJUDI VSEH STAROSTI IN RAZLIČNIH FIZIČNIH SPOSOBNOSTI.
Pričeli smo v ponedeljek, 8.9.2014. Pridite v udobnih oblačilih, potrebujete še ležalko in vodo. Vabljeni do zasedbe prostih mest. Vladimira, info: vladimira23@gmail.com, 040 43 00 66

ZUMBA, Kulturni center , Tržaška 32 - Gospa, ki je obnorela svet. Vadba, kjer na zabaven način pridemo v formo. Enourna visoko intenzivna intervalna oblika plesne rekreacije (HIIT), ob kateri pozabimo, da telovadimo. Na zabaven način kurimo kalorije, sproščamo dnevni stres in obnavljamo notranjo energijo. Vadbo vodi Irena Pfundner Tkalec, plesna terapevtka in inštruktorica skupinskih vadb z desetletnimi izkušnjami z vodenjem skupin.
Zumba poteka vsak ponedeljek ob 20.00 in vsako sredo ob 19.00 v novem Kulturnem centru na Vrhniki. Vadba je primerna za vsakogar ne glede na fizično pripravljenost ali predhodne izkušnje. Priključite se lahko kadarkoli. Informacije in prijave na info@plesem-zase.si, 041 600 984 in www.plesem-zase.si"

Informacije 01 7506 876 od 7. – 14. ure, popoldne 01 3301 876
Inf. o cenah vadbe dobite pri izvajalcih (kjer je kontakt) ali vinko.bizjak@guest.arnes.si

KOLEDAR

DatumDogodek
 
februar
25.2.20ZD Vrhnika o koronavirusu: kako prepoznati znake in izvajati preventivo
 
11.2.20Dela na prometni signalizaciji in prometni opremi
 
januar
28.1.20Razpis za podelitev občinskih priznanj v letu 2020
 
december
30.12.19Zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta Občine Vrhnika
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00