AKTUALNO

0,0 šofer – trezna odločitev


16.5.2012 10:00


ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO LJUBLJANA

V četrtek, 17. maja 2012, se tretje leto zapored začenja preventivna akcija "0,0 šofer – trezna odločitev", ki jo Ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa za obdobje 2012–2021. Gre za usklajeno akcijo Ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij ter predstavlja prvi del te akcije, saj se bo akcija nadaljevala tudi oktobra, novembra in v začetku decembra.

Namen akcije je zlasti spodbujanje celovitega pristopa za zmanjševanje škodljive in tvegane rabe alkohola, ki se šele v zaključni fazi kaže z vidika varnosti cestnega prometa. Spodbuditi želimo širšo javno razpravo o alkoholni politiki ter o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, ki vsebuje večplastne medijske kampanje in razdeljevanje ter objavljanje preventivnih gradiv (npr. plakatov, spotov itd.).

Z akcijo "0,0 ŠOFER" TREZNA ODLOČITEV želimo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v povezavi z varnostjo v cestnem prometu ter število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi tega.

Da bi tudi letos še zmanjšali število žrtev nesreč, ki so povezane z alkoholom, pa je nujno sodelovanje vseh udeležencev v cestnem prometu. Te zato pozivamo naj:

• pred in med vožnjo ne uživajo alkoholih pijač, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi;
• upoštevajo dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju, odvisno od količine zaužite pijače;
• tudi kot pešci in kolesarji ravnajo odgovorno v prometu in se vanj vključujejo s trezno glavo;
• v celoti upoštevajo cestno prometna pravila.

V času akcije bo potekal poostren nadzor s strani policije in pristojnih inšpekcijskih služb. Poudariti pa je potrebno tudi vse večje vključevanje civilne družbe in nevladnih organizacij v aktivnosti na področju preprečevanja tveganega in škodljivega pitja alkohola.

V tej povezavi vam posredujemo izvedbeni načrt Ministrstva za zdravje in vas pozivamo k aktivnemu sodelovanju, predvsem pa vas prosimo, da s pozitivnimi sporočili in zgledi pokažemo, da se da zabavati brez alkohola, predvsem pa poskrbite za dobro informiranje o učinkih alkohola in predvsem o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola.

mag. Tatja Kostnapfel

mag. Tomaž Čakš, dr. med,
v.d. direktorja


KOLEDAR

DatumDogodek
 
maj
25.5.20Javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta »STANOVANJSKA STAVBA TRŽAŠKA 24«
 
25.5.20Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju »DIREKTOR OBČINSKE UPRAVE (m/ž)«
 
25.5.20Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta »VIŠJI SVETOVALEC – ZA PRAVNE ZADEVE (m/ž)«
 
22.5.20BODI JUNAK, NE ZAMENJAJ ŠKOLJKE ZA SMETNJAK!
 
11.5.20Javni razpis za oddajo poslovnega prostora v najem Cankarjev trg 11, Vrhnika
 
december
30.12.19Zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta Občine Vrhnika
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00