Arhiv

NOVICE

04. 06. 20

Občina Vrhnika je podala kazensko ovadbo zoper Kemis in direktorja podjetja Boštjana Šimenca


 
Vir:  STA

Občina Vrhnika je podala kazensko ovadbo zoper Kemis in direktorja podjetja Boštjana Šimenca, poroča današnji Dnevnik. Ovadba se nanaša na Kemisovo neupoštevanje odločb gradbene inšpekcije. V vrhniškem podjetju medtem zagotavljajo, da v dveh objektih, ki ju ne smejo uporabljati, ne obratujejo več.

Vrhniška občina je zoper Kemis in Šimenca vložila naznanitev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Višja državna tožilka Katarina Bergant je za Dnevnik pojasnila, da so ovadbo, ki so jo prejeli 15. aprila, v dopolnitev poslali policiji. Tožilstvo je še ni prejelo, zadeva pa je še vedno v predkazenskem postopku. V vrhniškem podjetju za ovadbo po navedbah časnika ne vedo.

Očitki občine se nanašajo na to, da Kemis ni upošteval odločb gradbene inšpekcije, ko mu je ta pred tremi meseci prepovedala obratovanje v vseh treh spornih objektih - v nadstrešnici za skladiščenje odpadkov (objekt A), v zalogovniku za požarno vodo (objekt C), ki ju je razglasil za črno gradnjo, ter prizidku k nadstrešnici (objekt B), ki nima uporabnega dovoljenja. Odločil je še, da mora Kemis objekta A in C podreti.

Takrat je Kemis napovedal, da pravno zavezujočih odločb ne bo upošteval, in je kljub prepovedi nadaljeval obratovanje, zaradi česar ga občina sumi storitve kaznivega dejanja. Ministrstvo za okolje in prostor je pozneje potrdilo odločitev inšpekcije glede objekta C in B, primer objekta A pa je vrnil v ponovno odločanje. Pri izvršitvi postopka gradbene inšpekcije je prišlo do zastoja zaradi zamrznitve rokov v času epidemije.

V Kemisu, potem ko so se na začetku marca najprej uprli inšpekciji, zdaj trdijo, da objektov C in B ne uporabljajo več, še vedno pa podjetje deluje v objektu A, piše časnik.

Ministrstvo je inšpektoratu naložilo, da mora razrešiti vprašanje, ali je Kemis brez gradbenega dovoljenja na nadstrešnici izvedel le rekonstrukcijska dela ali je šlo za novogradnjo. Če bo gradbena inšpekcija ugotovila, da je šlo za rekonstrukcijo, bo moral Kemis podreti le del objekta, sicer pa celega. V Kemisu si sicer prizadevajo pridobiti uporabno dovoljenje za objekt B, legalizirati pa nameravajo tudi objekt C.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
07. 07. 20Na poletno Vrhniko se nocoj vrača Kino pod zvezdami
06. 07. 20Na Ljubljanici se lahko imate super tudi na supu
06. 07. 20Krvodajalska akcija za občane Vrhnike
06. 07. 20Motena oskrba s pitno vodo Blatna Brezovica
02. 07. 20Spletne prijave na Poletni vklop za 1. teden 6. - 10. julij
02. 07. 20TMS Bistra vabi k sodelovanju pri razstavi o svetlobi
02. 07. 20Med Vrhniko in Horjulom bi gradili kolesarsko stezo
02. 07. 20Začelo se je Poletje na Vrhniki
30. 06. 20Gozdno bivanje za mlade
30. 06. 20Počitniško varstvo otrok na Vrhniki se bo začelo v ponedeljek

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00