Arhiv

NOVICE

21. 02. 20

S skupnimi močmi se prometna preventiva gradi
Z objavami v medijih, ki opisujejo dogodke povezane s prometnimi nesrečami v katerih so udeleženi pešci in kolesarji, se ukvarjamo tudi člani ZŠAM Vrhnika. Naše misli in razmišljanja so usmerjena kako in na kakšen način osveščati ljudi o njihovih ravnanjih v prometu. Predvsem nas skrbijo vsebine, ki se vežejo na naslove kot so npr.: »spregledal pešca v križišču; povozil kolesarja; neočiščena stekla vozil kot vzrok za nesrečo v kateri je bil ponesrečen pešec; vzrok nesreče, v kateri je kolesar vozil brez luči na kolesu in ga je voznik vozila spregledal; spregledal neosvetljenega pešca v megli.« Pešci in kolesarji smo v prometu zelo ranljivi, naša naloga je, da poskrbimo za lastno varnost. 

V sodelovanju s PP Vrhnika in PGD Drenov grič - Lesno Brdo smo v četrtek, 13. 2. 2020, izvedli preventivno akcijo »Nočna prepoznavnost«.  V prvem delu srečanja nam je policist PP Vrhnika, g. Janez Kavčič prijazno predstavil njihovo delo, naloge, nam razkazal opremo in prostore ki jih uporabljajo pri svojem delu. Mladi gasilci so z veliko nestrpnostjo in željo spoznali delo policistov. V drugem delu našega srečanja smo se posvetili nočni prepoznavnosti, ki je ena ključnih, da smo ob slabem vremenu, v večernih urah in ponoči na cesti prepoznavni. Preventivni sprehod po glavni prometnici skozi Vrhniko je bil namenjen spoznavanju varnega gibanja po pločniku, prečkanja cestišča v različnih situacijah in naše vidljivosti na cesti. Mladi gasilci in mentorja PGD  Drenov grič-Lesno Brdo so prejeli kresničke, odsevne trakove in skozi naše večerno druženje smo jih opremili z novim znanjem. 

Naj postane vodilo »S skupnimi močmi se prometna preventiva gradi« temelj dobrega sodelovanja tudi v prihodnje.

Iskrena hvala PP Vrhnika in policistu Janezu Kavčiču.

V akciji Prometni krog člani ZŠAM Vrhnika nadaljujemo z dobrimi praksami osveščanja najmlajših udeležencev v prometu. Tako smo v petek, 14. 2. 2020,  člani obiskali učence NIS OŠ Ivan Cankarja Vrhnika. V prvem delu druženja smo izpeljali pogovorno uro o prometu in se pogovorili o njihovih izkušnjah in spoznanjih, ki jih imajo s področja prometa. Preplet informacij s strani sodelujočih članov združenja in otrok smo v nadaljevanju preizkusili s praktičnim delom, udeležbo na cesti. Spoznali in obnovili smo znanje, skupaj ugotavljali cestne pasti, ki nas lahko doletijo na cesti. Aktivno sodelovanje otrok in učiteljic je pripomoglo, da je prometni krog po Vrhniki dosegel preventivni učinek. Za aktivno sodelovanje so učenci in učiteljice prejele odsevne trakove za učinkovitejšo prepoznavnost na cesti v nočnem času. V obeh akcijah je za kresničke in odsevne trakove poskrbela vrhniška SPV.

Zahvala velja tudi: Slavku Jerebu, Dušanu Rodošku, Željku Jadaniču in Nacetu Jerini.

 

 

                                                                                                       Franjo Čretnik

                                                                                                      ZŠAM Vrhnika

OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
31. 03. 20Doslej štirje potrjeni primeri okužbe s covid-19 na Vrhniki
31. 03. 20Javno naznanilo o nujnosti izvedbe sanitarnih sečenj in preventivnih varstvenih del v gozdovih
17. 03. 20V ZD Vrhnika nudijo telefonsko psihosocialno pomoč
16. 03. 20Nujna oskrba na domu za bolne občane, ki ne morejo do najnujnejših dobrin
16. 03. 20Obvestilo glede omejenih veterinarskih storitev
16. 03. 20Zaprtje Zbirnega centra Vrhnika in trgovine Depo
16. 03. 20Odredba župana o prepovedi uporabe otroških igral na otroških javnih igriščih
14. 03. 20 UKREPI OB RAZGLASITVI EPIDEMIJE KORONAVIRUSA (COVID-19) V OBČINI VRHNIKA
13. 03. 20Krvodajalska akcija na Vrhniki
13. 03. 20Spremenjen vozni red medkrajevnih in mestnih linij LPP

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00