Arhiv

NOVICE

13. 11. 17

Primorska avtocesta ponovno odprta v obe smeri


STA - Primorska avtocesta je po skoraj petih urah med priključkoma Razdrto in Senožeče ponovno odprta v obe smeri. Tudi regionalna cesta Senožeče-Razdrto je ponovno odprta. Še vedno pa ostajajo zastoji.
Po podatkih prometnoinformacijskega je nastal daljši zastoj med Postojno in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče.

 

Na primorski avtocesti izločajo priklopnike in polpriklopnike pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani, tovorna vozila nad 7,5 ton pa imajo prepoved vožnje med Ljubljano in Koprom. Tovorna vozila nad 7,5 ton izločajo tudi na ljubljanski južni obvoznici med Rudnikom in Ljubljana center, na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in Ivančno Gorico ter počivališču Podsmreka proti Ljubljani.

 

Ekipe Družbe za avtoceste RS (Dars) si prizadevajo v čim krajšem možnem času vzpostaviti razmere, da bo promet lahko znova varno stekel. Pri tem jim pomagajo tudi policijske enote. So pa ob tem na Darsu izpostavili, da so bile razmere na območju med Senožečami in Razdrtim ekstremne, z izločanjem tovornih vozil pa so po njihovi oceni začeli, ko je bilo to upravičeno.

 

Kot so pojasnili za STA, je zjutraj tovorno vozilo z domačo registracijo zdrsnilo, ko je vozilo za plužno skupino. Vozilo je bilo očitno brez ustrezne zimske opreme.

 

Na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos burja piha med 130 in 150 kilometri na uro in je zaprta za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina, kjer burja piha s hitrostjo med 100 in 130 kilometri na uro, je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

 

Na regionalnih cestah Ajdovščina-Selo ter Selo-Ajševica-Vogrsko pa je zaradi burje, ki piha med 80 in 100 kilometri na uro, prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

 

Zaradi prometne nesreče je na glavni cesti Logatec-Godovič pri Hotedršici popolna zapora, regionalni cesti Črna na Koroškem-Zavodnje in Solčava-Logarska dolina pa sta zaprti zaradi podrtega drevja. Zaradi plazu je zaprta lokalna cesta Hrastnik-Radeče.

 

Na prelazu Jezersko so obvezne verige, prav tako tudi na cesti na Pokljuko, na prelazih Radlje, Ljubelj, Korensko Sedlo ter Predel pa je obvezna zimska oprema. Cesta Mojstrana-Vrata je zaprta, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

 

Tudi s Policijske uprave Koper so sporočili, da so bile ceste na območju koprske policijske uprave zjutraj velikokrat neprevozne, zaradi snega na cestišču in zdrsov vozil pa so bili nekateri odseki tudi zaprti. Po njihovih ugotovitvah je razlog za zastoje neprimerna oprema vozil in neprilagojena hitrost trenutnim razmeram. "Policisti delajo vse kar je v njihovi moči, da bi promet stekel, obenem pa tudi pomagajo voznikom v zastojih, predvsem najšibkejšim," so še zapisali.

 

Na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
19. 10. 18 Kdo vse kandidira bo znano do prihodnjega tedna
19. 10. 18Združenja občin danes na nov sestanek glede višine povprečnine
19. 10. 18Policijske uprave bodo bogatejše za 21 vozil
18. 10. 18Jutri začetek uradne volilne kampanje
18. 10. 18Še do sedmih zvečer je možno vložiti kandidature za župane in člane občinskih svetov na lokalnih volitvah
18. 10. 18WC HOV
17. 10. 18ZAHVALA - sodelovanje na občinski vaji ZRP "Železniška nesreča Verd 2018"
17. 10. 18Nadaljevali bodo dela na prizidku zdravstvenega doma
17. 10. 18Grabeljškov večer z Marcelom Štefančičem in glasbenimi gosti
17. 10. 18Društvo za zaščito živali zbralo več kot 18 ton papirja

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00