Arhiv

FOTOREPORTAŽE

05. 06. 11

Bevški tek odlično uspel


Tradicionalni deveti Tek Bevke, ki ga je v soboto organiziralo domače športno društvo je v športni park ponovno privabil lepo število obiskovalcev in rekreativcev. Tek po mejah krajevne skupnosti Bevke je tokrat osvojil Korošec Boštjan Buč, sicer tudi atlet leta 2010, ki je najdaljšo 14 kilometrsko traso pretekel s časom 45 minut in 20 sekund. Rekord teka letos ni padel.

Celodnevna prireditev v organizaciji Športnega društva Bevke se je pričela ob deseti uri s startom najmlajših na petsto metrov, tem so sledile skupine na tisoč, sedem tisoč in štirinajst tisoč metrov. Tokrat je na teku sodelovalo 152 otrok in 260 odraslih. V program tekmovanja so bili tudi letos vključeni invalidi, ki so se podali na več kot deset kilometrov dolgo traso.

Kot je pojasnil Mitja Vehar iz društva, o spremembi dolgoletne trase, ne razmišljajo: ˝Trasa Tek Bevke lahko povem, da je čudovita trasa. Teče se večinoma po čudoviti naravi, hladini neokrnjenega gozda. Tako, da tekači, ki prihajajo iz vse Slovenije, vedno znova poudarjajo, kako čudovita trasa je,« je povedal Vehar. In pohvale so organizatorji prejeli tudi letos: »To je bil spet en tek za dušo, zelo pozitiven. Lahko bi na dolgo in široko hvalil udeležence, prireditelje in vzdušje! V glavnem lepo, res lepo je bilo srečati znane, spoznati nove ljudi, srečevati vse ljudi ob progi. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da se z veseljem udeležimo tudi jubilejnega 10. teka prihodnje leto,« je povedala ena od tekmovalk.

Kot rečeno je najdaljšo traso najhitreje pretekel Buč, ki pa po prihodu v cilj priznal, da ni vedel kakšen je rekord proge. Ta še vedno pripada Romanu Kejžarju, ki je traso pretekel v 43 minutah in 43 sekundah. »In če bi prej vedel kakšen je rekord, bi poklical še kakega »zajca« in bi morda lahko padel tudi kak nov rekor,.« je povedal letošnji zmagovalec in dodal: »Moral sem se kar potruditi, ker je bilo v zraku veliko vlage. Ko sem pretekel prvi krog sem imel kar malce »mehke noge«. Sicer pa sem s svojim tekom zadovoljen.«

S celotno prireditvijo pa so bili zadovoljni tudi organizatorji. Vodja teka Janez Vehar je povedal, da so sicer pričakovali nekoliko večjo udeležbo tekačev. Dodal je, da jih prihodnje leto, ko bodo organizirali jubilejni tek, pričakujejo še več. »Deseti tek bo potekal po isti trasi, razmišljamo pa tudi o tem, da bi dodali še tretji krog (21 km) in organizirali mali maraton.«

Omeniti moramo tudi najboljšega na krajši 7 km dolgi trasi. To je postal domačin Andrej Krvina iz Stare Vrhnike, ki je na cilj pritekel v 24 minutah in 17 sekundah. Med ženskami pa je slavila Povžarka (ŠD Povž) Valentina Rebec s časom 00:28:55. Našo pozornost pa je ponovno vzbudil tudi invalid Zdravko Strajnar iz Loga, ki je sicer nastopal z vozičkom, a ne v kategoriji invalidov, pač pa v klasični kategoriji moških tekmovalcev na 7 kilometrov. Zdravko se s tovrstno rekreacijo ukvarja že dolgo, s svojim dejanjem pa želi ljudem pokazati, da so tudi ljudje na vozičkih zdravi ter polni energije in življenjskega elana.

Sicer pa se je včeraj poleg teka v športnem parku dogajalo še marsikaj zanimivega in zabavnega Organizatorji so pripravili pester spremljevalni program z glasbenimi animacijami s čarodejem za otroke, plesno-akrobatsko-navijaško skupino Žabice ter vrtno veselico pod šotorom s skupino Krila z ostalimi pevci in talenti.


Vesna NovakOSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
01. 06. 20Podpora občine Slovenski vojski
22. 05. 20Po »klavirskih tipkah« čez cesto
21. 05. 20Župan si je ogledal vrhniški Saubermacher
21. 05. 20Prostofer ponovno v zagonu
15. 05. 20Upravno sodišče zavrnilo predlog za izdajo začasne odredbe Kemisu
13. 03. 20Kemisu zaprli vodo, požarna varnost še naprej zagotovljena!
11. 03. 20Izjava Občine Vrhnika glede Kemisa
19. 12. 19Pri županu gasilci in duhovniki
12. 12. 19Jože Malovrh novi podžupan
21. 11. 19Evropski teden zmanjševanja odpadkov

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00