Arhiv

FOTOREPORTAŽE

16. 05. 11

Marostarska noč ponovno ubranila svoj ugled


Drugi vikend v mesecu maju bo gotovo vsakemu, ki je obiskal športni park Blatna Brezovica ostal v lepem spominu. Razlog? Gasilci iz Blatne Brezovice smo skupaj z vaščani organizirali tradicionalno Marostarsko noč. Obseg letošnje prireditve je bil, kot vedno, zelo pester. V treh dneh so se zabavali mladi in mladi po srcu.


V petek, 13. maja, smo vikend prireditev začeli z nastopom skupine Mambo Kings. Predvsem mladina se je zabavala pozno v noč. Mične hostese so opravljale testiranja s profesionalnimi alkotesti. S tem smo pripomogli k večji varnosti nas vseh.

Kdor je v soboto dopoldan obiskal naš športni park, ni našel sledi, da se je še nekaj ur nazaj rajalo. Ekipa, zadolžena za čiščenje je, tako kot vedno, vrhunsko opravila svoje delo.
V sobotnem popoldnevu so nas navduševali mladi harmonikarji. Enaindvajset mladih glasbenikov se je v dveh kategorijah (do 12 ter do 18 let) potegovalo za tradicionalni pokal Zlate žabice. Strokovna žirija v sestavi: Denis Novato, Brane Tičar, Peter Fink, Brane Klavžar in Stanko Petrič je izbrala najboljše izvajalce. Priznanja za njihovo virtuoznost na diatonični harmoniki je podelila vrhunska športnica, tekačica Petra Majdič.
V kategoriji do 12 let je nastopilo 8 tekmovalcev, najboljši med njimi je bil Gašper Cestnik. V kategoriji do 18 let pa je izmed 13 tekmovalcev naziv najboljšega prejel Matija Markeljc.

Celotna prireditev, katero je povezoval Franc Pestotnik – Podokničar, se je nadaljevala z veselico. Poleg Slovenskih muzikantov in ansambla Stanka Petriča se nam je pridružila še vrsta znanih gostov. Kot gosta sta nastopila Tina Drole in Peter Vode. Za vrhunec večera je poskrbela Tanja Žagar. Seveda brez srečelova ne gre. Letos smo ga pripravili nekoliko drugače, kot sicer. Manjše število bogatejših dobitkov je vzbudilo veliko pozornosti. Čestitamo vsem dobitnikom nagrad.

V nedeljsko jutro smo se zbudili v dežju, ki pa ni oviral zastavljenega programa. Program se je izvajal v notranjosti velikega šotora, ki je že zaščitni znak naše Marostarske noči. Sokrajan Stanko Petrič je pod okriljem Društva prijateljev Stanka Petriča v naš kraj povabil svoje prijatelje glasbenike in organiziral prireditev Polka se rolka. Gre za medsebojno tekmovanje članov narodnozabavnih ansamblov v zabavnih in športnih igrah. Sodelovalo je 15 ansamblov: ansambel Stanka Petriča, Pogum, Slovenski muzikantje, Veseli Begunjčani, Erazem, Leteči muzikanti, Veseli Gorenjci, Gorenjski kvintet, kvintet Dori, Čeponi, Vagabundi, ansambel Svetlin, ansambel Golte, Navihanke ter ekipa TV Golica. Za najbolj športen ansambel so se izkazali Leteči muzikanti. Pomerili so se v pikadu, podiranju tarče z gasilsko brentačo, košarki, vožnji s skirojem in samokolnico.
Po igrah se je začel zabavni del, kjer so ansambli izmenjujoče se nastopali in zabavali obiskovalce, razveseljevali so jih s svojimi najbolj znanimi pesmimi.

Vse dneve so naše vrle gospodinje kuhale kavo, pekle omamno dišeče flancate in nas razvajale s sladkimi palačinkami.

Da je naša tridnevna prireditev tako lepo uspela, gre zahvala vsem nam, ki smo na prireditvi sodelovali. Hvala vsem gasilcem,vsem krajanom Blatne Brezovice in našim prijateljem. Ni nas bilo malo. Dokazali smo, da skupaj zmoremo. Zahvala gre tudi našim sponzorjem: Cestno podjetje Ljubljana d.d., Gradbeno podjetje Bankina d.o.o., Interclass Cars d.o.o. s testnimi vožnjami vozil Volvo in Mazda, pohištvo Maros, gostilna Kavčič Brezovica, Blagomix Vrhnika, M-Orel d.o.o., MKeršmanc Družba za gostinstvo, trženje in storitve d.o.o, Mizarstvo Vidmar d.o.o., Žganjekuha Kržič Vrhnika, Peter Molek s.p., ADD d.o.o., SCOOBA Matej Skubic s.p., Studio Mihelič, Tisk Tavčar k.d., Komunalno podjetje Vrhnika d.o.o., Mizarstvo Igor Sever s.p., Radio Veseljak, TV Golica ter Radio 1 Orion.

V upanju, da nas tudi na prihodnjih dogodkih obiščete, vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ.

PGD BLATNA BREZOVICA
Foto: Andraž Vrhovc


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
13. 03. 20Kemisu zaprli vodo, požarna varnost še naprej zagotovljena!
11. 03. 20Izjava Občine Vrhnika glede Kemisa
19. 12. 19Pri županu gasilci in duhovniki
12. 12. 19Jože Malovrh novi podžupan
21. 11. 19Evropski teden zmanjševanja odpadkov
05. 11. 19Poklon žrtvam v Gonarsu
01. 10. 19Mesec požarne varnosti
26. 09. 19S prvim oktobrom začne voziti prostofer
26. 06. 19Slovenci dokazali, da je nemogoče mogoče
17. 06. 19Argonavtski festival odprli z dalmatinsko glasbo

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00