FOTOREPORTAŽE

24. 01. 08

Štiri občine združene v enem turističnem društvuDanes je na Gospodarskem razstavišču svoja vrata odprl štiridnevni sejem Turizem in prosti čas, kjer se je s svojo promocijsko stojnico predstavila tudi občina Vrhnika. Na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, ki je poskrbel za organizacijo dogodka, so bili do letos zadovoljni z odzivom obiskovalcev. Svoje stojnice so poleg vrhniške postavile še sosednje občine Dobrova – Polhov Gradec, Horjul in Brezovica.


Opoldan je potekala uradna otvoritev štirih stojnic, ki so se ga udeležili vsi župani in podžupani omenjenih občin. Prvi je za mikrofon stopil vrhniški župan dr. Marjan Rihar, ki je poudaril pomen povezovanja sosednjih občin predvsem na področju turističnih dejavnosti, saj lahko skupaj nudijo zelo zanimiv in še bolj pester turistični program. “Imamo storitve, ki se jih da dobro tržiti, pri tem pa moramo uporabiti znanje. Upam, da bodo naši proizvajalci uspešno tržili svoje izdelke tudi takrat, ko ne bo sejma.”


Otvoritev je popestril kulturni program, ki ga je za tokratno priložnost pripravila občina Horjul. S pesmijo se je predstavil Žažarski trio, recitatorka je občino predstavila v avtentičnem horjulskem naglasu, svoje glasbene sposobnosti pa je pokazala tudi mlada pianistka Nadja Rus. Kulturni program bo vsak dan do zaključka sejma pripravila druga občina.


Helena Živković iz Turistično informacijskega centra Vrhnika je pojasnila, da je vsako leto ogromno obiskovalcev, ki se zanimajo za različne podatke o Vrhniki, sprašujejo o turizmu in kulturi ter si naberejo veliko promocijskega materiala, ki je na voljo na stojnici. “Vedno nam zmanjka zloženk, tako da si moramo potem priskrbeti nove zaloge. Po petletnem sodelovanju na tem sejmu smo že opazili porast sobotnih in nedeljskih obiskovalcih, ki na Vrhniko prihajajo predvsem iz Ljubljane.” Živkovićeva je še pojasnila, da je Vrhnika predvsem prebivalcem Ljubljane zanimiva zaradi neokrnjene narave, dobro označenih rekreativnih in pohodniških poti, dobre gostinske ponudbe in pa seveda geografske bližine. Obiskovalci so lahko na stojnicah nabrali različno promocijsko gradivo, izvedeli različne informacije ter si ogledali izdelke značilne za omenjene občine. Eden takšnih je bila tudi zbirka Cankarjevih črtic v miniaturni izvedbi.


Vesna NovakARHIV

Prikaži vnose za mesec in leto
31. 01. 08Podiranje stolpa: kralj nad Betajnovo je padel, naj živi kralj!
30. 01. 08Medobčinsko redarstvo naj bi zaživelo leta 2009
24. 01. 08Izšli so osmi Vrhniški razgledi
24. 01. 08Štiri občine združene v enem turističnem društvu
16. 01. 08Posloviti se bomo morali od starega razglednega stolpa
13. 01. 08Vrhniški godbeniki so napihali zanimiv novoletni koncert
11. 01. 08Športnika leta niso izbrali, podelili pa so tri zlate plakete
08. 01. 08Peta obletnica Poveljstva sil Slovenske vojske
06. 01. 08Marko Fabiani, dirigent Simfonike: »Največji greh bi bil, če bi orkester prenehal delovati«
05. 01. 0820. novoletni koncert ponovno napolnil dvorano

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00