Obvestite nas o prireditvi

DOGODEK

Poletje na Vrhniki - ulična gledališča


Park samostojnosti
13.8.2010 ob 18:00

Obveščamo Vas, da bo predstava SINAKT prestavljena na petek 20. avgusta. Namesto nje bo Lutkarnica Koper pripravila predstavo O kužku in muci.

 

PROGRAM ZA PETEK 13. AVGUSTA

V PARKU SAMOSTOJNOSTI (Tržaška cesta 9, 1360 Vrhnika)

 

18.00

Pravljice pod krošnjami

S sodelovanjem Cankarjeve knjižnice Vrhnika smo pripravili pravljične urice v prijetni senci dreves. Pravljičarka Zlatka Brezovar bo pripovedovala pravljice in skrbela za prijetno počutje otrok.

 

18.30

O kužku in muci
Po Karlu Čapku Katarína Aulitisová

Režija: Ľubomír Piktor in Katarína Aulitisová
Lutke in scenografija: Martina Matlovicová

Glasba: Matija Solce
Animacija – igra: Maja Bavdaž Gross

»Kovček ima dvoje vrat: ena so Mucina in druga Kužkova. Okence pa je od obeh. Pa tudi sobica, štedilnik in mizica je od obeh. Se vam zdi to čudno? Imate prav! Ko se srečata pes in mačka, se jima naježi dlaka, pokažeta si kremplje in zobe, in če eden od njiju ne zbeži, se stepeta, da dlaka frči na vse strani ...«

Pravljica O kužku in muci pripoveduje o veterinarki Maji in njenih dveh prijateljih, kužku in muci, ki se lepo razumeta, pospravljata hišo, pečeta torto in skupaj z Majo poskrbita za polomljene in umazane igrače. Predstava je uprizorjena z ročnima lutkama na namiznem prenosnem odru in številnimi drobnimi, preprostimi patenti, ki bodo mlade gledalce navdihnili za izumljanje lastnih.

 

19.00

E be?

Za otroke od 5 let naprej in mladino Avtor: Matija Solce, mentorstvo: Bruno Leone

Predstava je grajena na stiuacijski komiki in minimalizmu; iz preprostega belega robca nastane lutka Pulcinella, ki nato oživi, dobi svoj glas in si poišče partnerje za igro- roko, harmoniko, piščali, kastanjete in tudi Matijo samega. Lik Pulcinelle je star več kot petsto let; ima črno masko, belo obleko in značilen glas. Je nekakšen anarhist, ki se nikogar ne boji in v prepiru z njim vsi potegnejo krajši konec.

 

20.00

Koncert skupine Etno in transit

Etno in Transit je mednarodna zasedba muzikantov, ki na inventiven način poustvarjajo ljudsko glasbeno izročilo. Mladi in entuziastični glasbeniki spremenljive zasedbe (včasih šteje tudi do 20 članov) ob vsem spoštovanju in poznavanju kulturne dediščine svojih dežel (člani prihajajo iz Čila, Avstrije, Estonije, Škotske in Slovenije), poustvarjajo, spreminjajo, mešajo ter se poigravajo z motivi in različnimi glasbenimi stili ter tako predajajo ljudsko izročilo zelo širokemu spektru poslušalcev.

 


KOLEDAR

DatumUraDogodekKraj
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00