Obvestite nas o prireditvi

DOGODEK

ARGONAVTSKI DNEVI 2010: KONCERT NOČ NA VRHNIKI 2010


Športni park Vrhnika
19.6.2010 ob 18:00

Po treh letih se na Vrhniko vrača glasbeno-zabavna prireditev, ki je v devetih letih svojega obstoja na velikem odru v Športnem parku gostila najbolj zveneča imena slovenske glasbene scene. Siddharta, Vlado Kreslin, Big Foot Mama, Magnifico, Zoran Predin, Kingston, Nuša Derenda, Atomik Harmonik, Alya, Omar Naber, Bepop, Mambo Kings, Peter Lovšin, California, Tabu, Zaklonišče prepeva, Rok'n'Band, Čuki in tujci na začasnem delu na Vrhniki (Plavi orkestar, Parni Valjak, Danijela, Jasmin Stavros, Đavoli, …) so vedno znali poskrbeti za pravo mero rokerskih in zabavljaških napevov, ki so Vrhničane in obiskovalce iz širše okolice pripravili na prihod poletja in sezono prireditev na prostem.

Eden izmed zadnjih, ki se je leta 2006 z velikim aplavzom in večkratnim »bisom« zbrane množice poslovil od Vrhnike, je bil dalmatinski šarmer Petar Grašo. Ob prijateljskem stisku rok smo si že takrat obljubili, da se kaj kmalu spet snidemo. Minila so tri leta in Petar bo na jubilejni 10. Noči na Vrhniki znova poskrbel za hitrejši utrip src najstnic, njihovih mater in pristašev dalmatinskega melosa. Vedno razpoloženim žurerjem, ki ne odnehajo vse do jutra, se bo tokrat v izvirni zasedbi predstavila legendarna slovenska glasbena skupina Hazard. Po več kot treh desetletjih od izida njihove prve plošče, po nešteto glasbenih uspešnicah, po neskončnem številu glasbenih koncertov, so letos znova zbrali energijo
in se vrnili na glasbene odre. Še posebej smo ponosni na dejstvo, da bo po razprodani Hali Tivoli v Ljubljani njihov nastop na Vrhniki eden redkih v letošnjem poletju, saj za jesen že snujejo nove načrte.

Obiskovalcem Noči na Vrhniki pa se obeta še en pevski povratek. Gre za levinjo, ki se po rojstvu hčerke Arie vrača še prepoznavnejša in privlačnejša. Govorimo seveda o Saši Lendero, ki je v svoji karieri že nanizala znaten kupček uspešnic
in del njih bo zajet tudi v repertoar vrhniške odrske ponudbe.

4 Play, Joške v'n, Iris in drugi glasbeniki bodo le še dopolnili pester glasbeni izbor in poskrbeli za ogrevalne vaje glasilk pred nastopi predhodno omenjenih izvajalcev. Modrost, s katero so predstavniki Zavod Ivana Cankarja Vrhnika uspeli združiti preizkušen zabavni recept Noči na Vrhniki in kulturno ter športno naravnanost Argonavtskih dni, nosi v sebi velik potencial za prihodnje obdobje, obenem pa Vrhniki vrača tisto, kar je nekoč že imela - nepozabno zabavo enkrat v letu vse do jutra. Brez vstopnine!
 

KOLEDAR

DatumUraDogodekKraj
 
avgust
11.8.2010:00FILMSKO DOPOLDNE: MALI PRINC FAHIMKINO VRHNIKA
 
11.8.2021:30KINO POD ZVEZDAMI: JADRALKEŠPORTNI PARK VRHNIKA
 
27.8.2010:00FILMSKO DOPOLDNE: ZLATI ČASIKINO VRHNIKA
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00