Obvestite nas o prireditvi

DOGODEK

Vojaška slovesnost ob dnevu 52. brigade


Podpeč
23.1.2009 ob 14:00

V vojašnici "26.oktober" na Stari Vrhniki je v ponedeljek 17. septembra potekala vojaška slovesnost ob dnevu 52. brigade. V soboto, 15. septembra je minilo devet let od njene ustanovitve in do danes je postala največja brigada v Sloveniji. Slovesnost in sprejem pa so priredili letos drugič.

Na športnem igrišču so se v oblačnem in deževnem jutru postrojili vojaki redne sestave 52. brigade, ki jo sestavlja pet bataljonov iz vojašnic na Stari Vrhniki, Raskovcu, v Pivki in Ilirski Bistrici.

Zaradi bolezni se poveljnik brigade kapitan fregate Ljubo Poles dogodka ni mogel udeležiti. Namesto njega je vojake in goste nagovoril njegov namestnik, podpolkovnik Robert Puš. V kratkem uvodnem govoru se je dotaknil prehojene poti in se v šali pohvalil, da danes 52. brigada ni le najmočnejša, pač pa zlasti po zaslugi vodilnega kadra tudi "najlepša" brigada. Poudaril je tudi pomen dobrih odnosov med brigado in lokalnimi oblastmi ter prebivalstvom v krajih, kjer so nastanjeni bataljoni. Dodal je, da se bodo v vojski trudili, da bodo prisotni povsod, kjer jih potrebujejo.

Glasbena šola Vrhnika je poskrbela za glasbeno točko in sledila je podelitev priznanj 52. brigade. Podpolkovnik Puš se je ob tem iskreno zahvalil zlasti tistim, ki so ob letošnjem mirnodobnem preoblikovanju poveljstev in enot zapustili brigado.

Uradnemu delu, ki je potekal po pravilih vojaškega protokola, je sledil sprejem gostov pri podpolkovniku. Med gosti so bili predstavniki občin Vrhnika, Pivka in Ilirska Bistrica ter nekdanji uslužbenci brigade. Ostali vojaki pa so se odpeljali v športni park na Drenovem Griču, kjer naj bi sodelovali na nogometnem turnirju. Vendar so bili ob pogledu na razmočeno igrišči prav veseli odločitve, da jih ta dan čaka le še druženje ob hrani in pijači, nogometni dvoboji pa drugo leto.

Pripravila: Jana Mesec

KOLEDAR

DatumUraDogodekKraj
 
september
24.9.2010:00FILMSKO DOPOLDNE: CORPUS CHRISTIKINO VRHNIKA
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00