Obvestite nas o prireditvi

DOGODEK

Vizualno-glasbeni dogodek ´Bleščeči ritem´


Pivovarna Human Fish
10.1.2015 ob 18:00

 

Društvo Hic et nunc prireja vizualno-glasbeni dogodek »Bleščeči ritem«, ki bo povezal glasbo založbe Glitterbeat Records z razstavo priznanih grafičnih oblikovalcev Boštjana Pavletiča, nemškega kolektiva minus Berlin ter mladega Senegalca Erwana Le Vigoureuxa.
 

Založba Glitterbeat je vzklila v svet svetovne glasbe konec leta 2012 in se v zelo kratkem času znašla med najbolj prepoznavnimi založbami na svetu. Sprva je sobivala skupaj s starejšo sestro, legendarno nemško založbo Glitterhouse, kasneje pa nadaljevala pot kot samostojna založba.

Poslanstvo založbe Glitterbeat je brskanje po vzemirljivi in dinamični glasbi, ki prihaja iz Afrike in onkraj nje. Glasbeniki, ki snemajo za založbo, so zavezani tradicionalni kulturi, a so hkrati odločno sodobni. Glitterbeat je zgrajen na mnogih nadarjenih glasbenikih in njihovih zvokih, ki vidijo preko meja in žanrov. Dandanes je glasba na razpotju, ki vodi v nepredvidljivo in nadžanrsko umetniško ustvarjanje. Glasba je, tako kot je bila od nekdaj, časovna medigra, napolnjena z vznemirljivimi kreativnimi hibridi prihodnosti.

 

Trdo jedro založbe sestavljajo tuareški rokerji Tamikrest (Mali/Alžirija), sahravijska aktivistka/pevka Aziza Brahim (Zahodna Sahara), mavrska šansonjerka Noura Mint Seymali (Mavretanija), neokumbijski raziskovalci Sonido Gallo Negro (Mehika), afro-futuristi Fofoulah (VB/Gambija/Senegal), bluzer reke Niger, Samba Touré (Mali) in fuzijski dub-folk duet Dirtmusic (Avstralija/ZDA).

 

Svoje največje priznanje do sedaj je založba prejela leta 2014, ko jo je petdesetčlanska žirija iz petindvajsetih držav razglasila za najboljšo založbo na svetu, ki se ukvarja z glasbo svetov, in je v španskem Santiagu prejela nagrado na festivalu WOMEX.

 

Glasbena podlaga »Bleščečega ritma« bo vzeta iz arzenala glasbenikov, ki izdajajo plošče za založbo, seveda pa bo moč slišati tudi sorodne skupine.

 

Hkrati si bo mogoče ogledati dela priznanih grafičnih oblikovalcev Boštjana Pavletiča, nemškega kolektiva minus Berlin ter mladega Senegalca Erwana Le Vigoureuxa. Poudarek bo na Ljubljančanu Boštjanu Pavletiču, ki skrbi za vizualno podobo večine plošč, ki jih izdaja založba Glitterbeat. Pavletič je v preteklosti deloval v kolektivu Arsenal in Luna/TWBA in ustvarjal kot visoko profilirani oblikovalec, med drugimi za založbo Sanje, belgijsko založbo Ruby Flowers in festival Slowind.

 

Ključno vezivo dogodka bo odlično pivo, ki ga varijo pri gostiteljici dogodka, vrhniški pivovarni Human Fish.

 

Vabljeni!

 KOLEDAR

DatumUraDogodekKraj
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00